fbpx

Om Jazzbjerg – Esbjerg jazzfestival

Esbjerg Jazzfestival er etableret i et samarbejde mellem Esbjergs by’s 3 lokale Jazzklubber, som er Jazz Esbjerg, Sydvestjysk Jazzklub og Dronning Louises Jazzklub.

Jazzklubberne bag Esbjerg Jazzfestival holdt stiftende generalforsamling 13 april 2021 for den nye forening – Esbjerg Jazzfestival.

Formålet og ambitionen med foreningen er at arrangere en årlig tilbagevendende Jazzfestival i Esbjerg, der giver publikum mulighed for at opleve jazzmusikkens mange genrer med glad og svingende jazz Samtidig bliver Esbjergs position stadfæstet som jazz by, og bliver sat på Jazz landkortet. Esbjerg Jazzfestival vil også præsentere jazz for børn.

Internationale bands fra Danmark og udlandet vil blive præsenteret på jazzfestivalen, og Esbjergs kulturaktører vil aktivt byde ind med deres musik.

Jazzfestivalen afvikles i uge 7 2023, torsdag 16. feb, fredag 17. feb., lørdag 18. feb. og søndag 19. feb., hvor der på landsplan afvikles VINTERJAZZ. Jazzfestivallen blev første gang afviklet i uge 7, 2022.

Esbjerg Jazzfestivals faste samarbejdspartnere er Musikhus Esbjerg, Tobakken, Ugeavisen Esbjerg og Esbjerg Kommunes Eventkontor.

Et af målene for Esbjerg Jazzfestival er at skabe et tæt samarbejde med byens store spillesteder som Musikhuset Esbjerg og Tobakken.

De mindre spillesteder i form af cafeer, pubber, hoteller og værtshuse vil også blive præsenteret på Esbjerg Jazzfestival.

I festivalens vedtægter er der ligeledes indføjet at Esbjerg Jazzfestival skal arbejde med arrangementer, som er medvirkende til at udvikle nye talenter og musikstuderende fra byens musikkonservatorium og kulturskole.

Ligeledes har Esbjerg Jazzfestival også kontakt til Esbjergs Kommunes Eventkontor og Ugeavisen Esbjerg omkring samarbejde på områder hvor der er fælles interesser.

Vi prioriterer markedsføring og den generelle opmærksomhed omkring Esbjerg Jazzfestival meget højt. Esbjerg Jazzfestival vil optræde med eget logo, egen hjemmeside og egen e-mailadresse.

Bestyrelsen vil aktivt arbejde med en høj grad af markedsføring af Esbjerg Jazzfestival gennem tæt kontakt med de lokale medier, annoncering og omtale af program, samt introduktion af de enkelte bands.

Dette skal gerne udmønte sig i stor interesse fra de mange jazz interesserede til at deltage i festivalen, og købe billet til flere af koncerterne samt besøge de mindre spillesteder og dermed være et godt aktiv til gavn for arrangører og samarbejdspartnere

CVR-nummer: 42361178
Foreningens navn: Esbjerg Jazzfestival
Adresse: Jeppe Aakjærs Alle 2B, 6700 Esbjerg
Keld Andersen
Email: esbjerg@jazzbjerg.dk

Bestyrelsen for Esbjerg Jazzfestival
Formand Grethe Johnsen, Dronning Louises Jazzklub
Næstformand  – Sydvestjysk Jazzklub
Kasserer Frank Eriksen, Sydvestjysk Jazzklub
Bestyrelsesmedlemmerne
Nicolas Kock, Jazz Esbjerg
Keld Andersen, Sydvestjysk Jazzklub
Anders Vase Yde, Jazz Esbjerg
Helge Bach Nielsen, Dronning Louises Jazzklub

Jazzbjerg CVR. 42361178 ©

Design af Tegnestuen. Ugeavisen Esbjerg. Website af Hype Media.