fbpx
Skip to main content

Sinne Eeg & Jacob Christoffersen

15. februar, 2024
Kl. 19:30

Syddansk Musikkonservatorium
Kirkegade 61, 6700 Esbjerg
Arrangør: Jazz Esbjerg / Esbjerg Jazzfestival


Billetsalg

Entre pris kr. 200,-

Sinne Eeg & Jacob Christoffersen

Sinne Eeg og Jacob Christoffersen er en unik duo. De vover musikkens sværeste kunst, nemlig at lyde som dem selv. Intet band, ingen speciel lydproduktion, kun klaver og stemme. Denne øvelse i musikalsk nøgenhed kan kun udføres med det største talent.

Sinne Eeg´s sikre frasering og frodige tone er eminent understøttet af Jacob Christoffersens varme og intuitive klaverspil. Straks man hører de første toner bemærker man den enorme rummelighed i musikken og dermed frigøres der plads til begge musikeres kreativitet og spontanitet. Sinne og Jacob lytter opmærksomt til hinanden og inspirerer hinanden til at tage chancer, nærmest som to elegante dansere der reagerer på hinandens bevægelser. Resultatet er ganske enkelt fortryllende.

Sinne Eeg betager publikum i det meste af verden med sin sikre intonation, sin stærke rytmiske sans og sin altid charmerende sceneoptræden. Sinne er en mesterlig fortolker af den amerikanske sangskat, men i hendes koncerter kommer også den ”mørkebløde”, skandinaviske melankoli til udtryk. Den vestjyske sanger har en sjælden indlevelsesevne og er ikke bange for at tage chancer på scenen, hvilket man oplever i frydefuld extravaganza i både fraseringer og de overlegne scat-improvisationer.

Sinne er en af de mest efterspurgte jazzsangere i verden og hun er uddannet på konservatoriet i Esbjerg. Vi er meget glade for og stolte af at kunne præsentere Sinne ved åbningen af festivalen.

Efter Sinne og Jacob, spiller Cafe Noir i cafe’en:

Café Noir Quartet, en elegant jazzkvartet med en særlig passion for traditionelle jazzstandarder, inviterer lytterne med på en stemningsfuld rejse til en æra af tidløs musikalsk charme.

Med deres sammenspillede dynamik og fortryllende fremførelse skaber Café Noir Quartet en atmosfære af klassisk jazz, der er perfekt til en afslappet aften på en café eller til at nyde en hyggelig drink i skumringen.

Kvartettens repertoire består primært af velkendte jazzstandarder, der vækker minder om tidligere tiders glamour og mystik. Café Noir Quartet giver hver sang en unik og personlig fortolkning og formår at indfange den æstetiske essens af jazzens guldalder.