fbpx
Skip to main content

Nicolas/Svendsen Kvartet præsenterer Paul Desmond

18. februar, 2023
Lørdag d. 18. februar kl. 15.00

Rankin Park, Skolegade 43, 6700 Esbjerg


Lineup

Brian Svendsen, sax
Nicolas Kock, kontrabas
Bo Møller, guitar
Søren Pedersen, trommer

Nicolas/Svendsen Kvartet præsenterer saxofonisten Paul Desmond

I forbindelse med Esbjerg Jazzfestival dannerRankin Park lørdag d. 18. februar rammen om en eftermiddag med altsaxofonisten Paul Desmond i centrum og med bassisten, docent ved Musikkonservatoriet Esbjerg, Nicolas Kock og saxofonisten Brian Svendsen som tovholder.

Koncerten hylder en af de helt store Alt-saxonister, Paul Desmond, der sammen med markante musikere som Chet Baker, Gerry Mulligan og Stan Getz, udgjorde kernen i den stil, som senere blev kendt som “West Coast Jazz”.

En stil inden for jazz som udfoldede sig på den amerikanske vestkyst i 50’erne, mens de spillede “Hard Bop” i New York. Udgangspunktet bliver den legendariske kvartet med Jim Hall på guitar, hvor numre som Here’s that Rainy day og Desmond’s egen Samba Cantina var på programmet.

Den lokale saxofonist Brian Svendsen var i mange år medlem af den populære jazzkvartet Four Brothers. Han har i de senere år været dybt inspireret af netop Paul Desmond. En stil som passer perfekt til hans altid klare og lyriske spillestil, med stor fokus på “swing” og den gode melodi.

Kontrabassten Nicolas Kock har i de seneste 30 år stået i spidsen for en stor del af den Jazzmusik som er foregået i Esbjerg. Ikke mindst i forbindelse med Jazz Esbjerg, hvor han har været bestyrelsesmedlem siden Ole Kirkegaard tog initiativ til at starte klubben tilbage i 1992.
Derudover er han bassist i den populære trio Gunde on Garner og har stået i spidsen for mere ende 20 jazztemaaftener på Tobakken.

West Coast jazz spillet af Vestjyder på den danske Vestkyst.