fbpx
Skip to main content

Birgitte Soojin sings Billie Holiday

17. februar, 2024
Kl. 19:00

Musikhuset Esbjerg
Havnegade 18, 6700 Esbjerg
Arrangør: Musikhuset Esbjerg


Billetsalg

Priser: 130 – 190 DKK

Billie og Birgitte har noget til fælles

De har begge en stor styrke og en enestående evne til at fremføre jazzens tekster på en så hjertegribende måde, at selv det banale fremstår som poesi.

Billie Holiday er en af Birgitte Soojins største musikalske inspirationer. Gennem smukke fortolkninger af de sange, som Holiday gjorde verdensberømte, vækker Birgitte den amerikanske sangerinde til live for en aften. Men Birgitte Soojin synger ikke blot det, som allerede er sunget. I stedet giver hun de smukke melodier sit eget fløjlsbløde, afdæmpede og elegante touch.

Det kræver et kunstnerisk talent af højeste klasse at kaste sig ud i Billie Holidays sangskat. Båret af sit orkester har Birgitte Soojin en enestående evne til at fortælle en historie med charme og nærvær, hvilket gør hendes fortolkninger nutidige. Samtidig viderefører hun Billie Holidays traditioner med stor respekt og moden sikkerhed. Birgitte Soojins dybe og fortættede tilstedeværelse i musikken gør hende til en unik liveoplevelse, hvilket er den primære grund til at den herboende, norske sangerinde er blevet en af Skandinaviens førende jazzvokalister. Nogle sangere synger jazz, andre er jazzsangere. Birgitte Soojin er bestemt det sidste.

Soojin har optrådt som solist med DR Big Band og har indspillet med eliten af danske og internationale jazzmusikere. Hun har modtaget det prestigefyldte Bent Jædigs Æreslegat og foreløbigt er det blevet til tre nomineringer med egne udgivelser til Danish Music Awards.

Line-up

Birgitte Soojin – vokal
Zier Romme – piano
Matthias Petri – bas
Søren Høst – tenorsax

Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130.  Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg (arrangementet er en del af Esbjerg Jazzfestival)
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Varighed: Vi forventer koncerten slutter kl. 20:50. Der er pause i koncerten.